Hormonii joacă un rol crucial în relații și dragoste

  • 10 เดือน ที่ผ่านมา
  • 0

Hormonii joacă un rol crucial în relații și dragoste

Acest lucru determină eliberarea de norepinefrină, un alt hormon care ne ghidează corpul cu stres, și, de asemenea, dopamină, o substanță chimică a bucuriei. „Asta te face să vrei să urmezi un curs de acțiune, să te apropii de persoana iubită”, a spus ea. „Este ceea ce te face să simți că ești pe un nor, zburând prin aer.”

Cum arată creierul tău când faci sex

Dopamina provoacă, de asemenea, testosteron la bărbați, ceea ce crește excitarea și subminează serotonina, ducând adesea la acțiuni agresive. În plus, pentru femei, estrogenul declanșează un impuls sexual crescut.

Potrivit unui neurochirurg de la Chirurgia Neurologică de la Weill Cornell Medicine din New York, Philip Stieg , Ph.D., MD, în timpul actului sexual, oxitocina este eliberată. Acesta este ceea ce permite cuiva să se simtă conectat la obiectivul vizat. „Când te îndrăgostești, devii destul de unic”, a spus Stieg.

Este sănătos să fii îndrăgostit?

În ciuda punctului general, dragostea afectează pe fiecare în mod diferit, deoarece hormonii diferă de la un individ la altul. Hormonii joacă un rol crucial în relații și dragoste.

De exemplu, cineva plin de dopamină poate fi mai deschis la riscuri, în timp ce o persoană plină de serotonină ar putea fi mai atentă să intre în relații. Dr. Stieg a continuat că o cantitate adecvată de iubire este benefică pentru sănătatea noastră.

Un studiu anterior sugerează, de asemenea, că persoanele îndrăgostite care se simt sprijinite unul de celălalt au un nivel crescut de oxitocină, mai ales atunci când se îmbrățișează des. Pentru femei, nivelurile mai ridicate de oxitocină sunt asociate cu o tensiune arterială scăzută. Deși dragostea poate provoca hormoni buni, poate crea și stres.

„Dacă nu ești la fel de fericit și ești stresat de dragostea neîmpărtășită, se eliberează cortizol. Se eliberează epinefrina. Acest lucru crește răspunsul inflamator. Ritmul cardiac crește, iar tensiunea arterială crește. Există mai puțină serotonină și poți deveni deprimat. Acest lucru vă poate afecta dieta și ciclul de somn.”

Când scânteia începe să scadă și dragostea se diminuează, „este la fel cu a pierde pe cineva din moarte, sau chiar mai rău pentru că cealaltă persoană a decis să nu fie cu tine.

Indiferent dacă sunteți în primire sau nu, despărțirea poate fi ca o mini-depresie, deoarece este o schimbare atât de masivă”, a continuat Olds. Stresul cauzat de iubire, sau „pierderea” iubirii, este la fel de stresant și dăunător ca și alte evenimente negative din viață.

Dacă ești fără speranță în ceea ce privește viața ta amoroasă, Stieg a spus că este posibil să ieși dintr-o rută bolnavă de dragoste. „Toate aceste sisteme sunt reglementate de lobii tăi frontali, centrul executiv al creierului tău. Este ceea ce evaluează riscurile și consecințele. Vă puteți schimba tiparele.”

Creiere sincronizate și căsnicii fericite

Mai multe cercetări publicate în Proceedings of the National Academy of Science spun că cuplurile cu căsnicii mai fericite au avut o sincronizare neuronală mai mare în timpul studiului. În cadrul studiului, participanții au vizionat videoclipuri legate de căsătorie și părți identice ale creierului lor erau active. Studiul a folosit 35 de cupluri heterosexuale și a scanat creierul folosind RMN funcțional în timp ce vizionau clipuri de film.

Unii au vizionat clipuri legate de căsătorie, în timp ce alții au primit conținut non-conjugal. La vizualizarea conținutului non-conjugal, nu au existat acțiuni de îndemn în cuplurile căsătorite, în ciuda satisfacției căsătoriei lor.

„Cuplurile căsătorite în general, în comparație cu cuplurile aleatorii, au avut o activitate cerebrală mai similară, independent de nivelurile de satisfacție. În plus, obțineți o sincronizare suplimentară la cei care se auto-raportează pentru a fi mai mulțumiți de căsnicia lor”, a spus co-autorul Vincent Menon, Ph.D.

Sincronizarea neuronală implică faptul că doi indivizi primesc informații în mod omogen, dar nu se știe dacă indică gânduri conștiente sau subconștiente similare sau chiar ambele. Menon a spus: „Nu știm dacă există comportamente bazate pe selecție care decurg dintr-o activitate similară a creierului într-o relație sau dacă cuplurile evoluează în timp pentru a dezvolta reprezentări similare anticipative și predictive ale creierului.”

Oricare ar fi cazul, fie că aduci cuiva un trandafir astăzi sau nu, dragostea face lumea – și creierul nostru – să se învârtă.

Sarcina este un proces extrem de dificil și necesită îngrijire constantă. Este esențial ca femeile însărcinate să aibă acces la tot ajutorul necesar pe care îl merită, nu numai pentru ele, ci și pentru bebelușii lor.

Kenya se află în topul celor mai mari rate de moralitate din lume și aproximativ o treime din decesele materne și neonatale din Kenya apar din cauza mamelor care nu au o supraveghere suficientă și promptă. Pentru a ajuta în această problemă, Universitatea de Stat din Pennsylvania și Jacaranda Health au dezvoltat un nou instrument care ar putea îmbunătăți rezultatele materne și neonatale pentru cei care au nevoie.

Instrumentul, numit TRIage for Mothers using AI (TRIM-AI) utilizează procesarea limbajului natural, o metodă AI care permite mașinilor să înțeleagă cuvinte și text pentru a analiza și recunoaște orice pericol. De acolo, mesajele marcate pot fi livrate unei echipe mici care ar putea oferi ajutor în situații de urgență. TRIM-AI, în comparație cu modelul de bază al Jacaranda Health, este cu aproximativ 17% mai precis atunci când transcrie potențialele urgențe, permițând agenților de la biroul de asistență să își reducă munca cu 12%.

TRIM-AI este, de asemenea, mai structurat și mai precis, oferind ajutor suplimentar mamelor din Kenya. „A fi capabil de a automatiza rapid și precis clasificarea mesajelor este un pas esențial în îmbunătățirea îngrijirii sănătății materne”, a spus profesor asistent PNC de dezvoltare a carierei la Colegiul de Științe și Tehnologie a Informației din Penn State, Amulya Yadav.

„Instrumentul nostru îmbunătățește capacitatea sistemului de a identifica cazurile cu risc în timp real, ajutând mamele să se conecteze mai prompt cu spitalele și clinicile locale pentru îngrijire.” Modelul de bază al Jacaranda Health numit PROMPTS, un sistem de mesagerie text bidirecțională pe care îl folosește TRIM-AI, permite mamelor însărcinate și proaspete să folosească în mod liber platforma. Oferă informații esențiale despre îngrijirea sarcinii, nașterii și postpartum de care au nevoie mamele.

„La scara noastră actuală pe PROMPTS, depindem din ce în ce mai mult de sisteme rapide și fiabile pentru a accelera mamele care au nevoie de îngrijiri salvatoare. Parteneriatul nostru cu Penn State ne-a ajutat să îmbunătățim atât acuratețea, cât și viteza cu care interacționăm cu cele 2 milioane de mame pe PROMPTS, asigurându-ne că primesc îngrijirea potrivită la momentul potrivit”, a spus co-director executiv al Jacaranda Health, Sathyanath Rajasekharan.

PROMPTS are peste 350.000 de utilizatori în Kenya și trimite 1,1 milioane de mesaje pe lună, ceea ce este mult mai mult decât poate gestiona agenții de la biroul de asistență. Aici intervine noul TRIMP-AI, permițând o operare mult mai rapidă și mai eficientă. Jacaranda Health a spus că mamele care au cerut ajutor folosind sistemul AI au fost contactate de un agent de birou de asistență în doar o oră și luate în îngrijire profesională, iar aproximativ 85% din cazuri au ajuns la spital.

Yadav a concluzionat: „Odată cu succesul implementării noastre pilot, suntem motivați să explorăm posibilitatea extinderii sistemului nostru de predicție a riscurilor pentru îmbunătățirea îngrijirii materne în alte țări în curs de dezvoltare din întreaga lume”.

Echipa de cercetare își va împărtăși cercetarea și instrumentul inovator AI la cea de-a 37-a Conferință AAAI privind inteligența artificială, care va avea loc în Washington, DC, în perioada 7-14 februarie.

De la cafea fierbinte la Frappuccino dulce, Starbucks a adunat fani pe tot globul. Cu toate acestea, aproximativ 302.400 de sticle de Frappuccino cu vanilie au fost rechemate din cauza preocupărilor legate de sticlele care conțineau bucăți de sticlă sau obiecte străine.

Conform raportului Food and Drug Administration , au fost rechemate 25.200 de cazuri de băutură Starbucks Frappuccino Coffee Drink, Vanilie, 13,7 Fl Oz. Fiecare cutie conține o duzină de băuturi îmbuteliate, ceea ce face mai mult de 300.000 de sticle.

Băuturile Frappuccino îmbuteliate nu sunt vândute în magazinele Starbucks, ci în mai multe magazine alimentare, inclusiv Target, Walmart și Amazon.

Sticlele de Frappuccino rechemate au patru date de expirare:

  • 8 martie 2023
  • 29 mai 2023
  • 4 iunie 2023
  • 10 iunie 2023

Băuturile Frappuccino îmbuteliate sunt populare din mers, iar Starbucks a colaborat cu PepsiCo pentru a crea băutura disponibilă la raft. Ambii nu au vorbit încă despre această problemă.

Rechemarea a fost clasificată ca clasa a II-a de către FDA, ceea ce înseamnă că „pot provoca consecințe adverse temporare sau reversibile din punct de vedere medical sau în cazul în care probabilitatea unor consecințe negative grave asupra sănătății este îndepărtată”, conform site-ului lor .

Ce înseamnă să fii rechemat?

Când un produs este rechemat, înseamnă că a încălcat reglementările FDA și trebuie scos de pe piață pentru siguranța consumatorilor.

Producătorii și distribuitorii trebuie să protejeze sănătatea și siguranța consumatorului de mărfuri care prezintă un risc de vătămare, fraudă sau care sunt defecte în alt mod prin retrageri, care sunt acțiuni voluntare. Pentru ca întreprinderile responsabile să efectueze o rechemare eficientă, 21 CFR 7 oferă direcție.

Aspirina este un medicament OTC utilizat în mod obișnuit pentru a trata febra ușoară și durerile de cap și, uneori, chiar pentru a preveni atacurile de cord la persoanele care au suferit anterior. Un nou studiu de la QIMR Berghofer Medical Research Institute, publicat în JNCI: Journal of the Cancer Institute, a arătat că chiar și utilizarea regulată a dozelor mici de aspirină poate ajuta la cancerul ovarian.

Cum a fost realizat studiul?

Studiul a însoțit peste 900 de femei din Australia care au fost recent diagnosticate cu cancer ovarian. Toți participanții au fost apoi rugați să înregistreze utilizarea lor de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care includ aspirina.

Azam Majidi, Ph.D., cercetătorul principal al studiului, a raportat că cei care au luat AINS cel puțin patru zile pe săptămână timp de 12 luni după diagnosticare au avut o durată de viață mai lungă decât cei care nu au luat AINS. Femeile care au luat AINS au luat zilnic aspirină în doze mici.

„Descoperirile noastre sugerează că utilizarea frecventă a AINS ar putea îmbunătăți supraviețuirea femeilor cu cancer ovarian, indiferent dacă încep să ia medicamentele înainte sau după diagnostic”, a spus Majidi.

Cancerul ovarian este adesea dificil de diagnosticat în stadiile incipiente și aproximativ 80% dintre femeile diagnosticate cu cancer ovarian sunt rediagnosticate după tratament.

Contents

โพสต์ถัดไป

Compare listings

เปรียบเทียบ