Ocuprime : A felépülés során gyakran mondják, hogy az emberek hazudtak, csaltak és loptak.

  • 7 เดือน ที่ผ่านมา
  • 0

Ocuprime : A felépülés során gyakran mondják, hogy az emberek hazudtak, csaltak és loptak.

Cain-Muldrow, aki megalapította a non-profit Neen Cares szervezetet, együttműködik a vállalkozásokkal, egészségügyi szolgáltatókkal és más állami és magánszervezetekkel, hogy felhívja a figyelmet a traumák jellemzőire és hatásaira.

"Úgy ocuprime site tűnik, hogy most a trauma a hét íze. Ha megmutatom a (dokumentumfilmemet), vagy ha beszélni akarok, az nem tesz traumatizálttá" – mondja Cain-Muldrow, aki 9 évesen próbálta ki először az alkoholt. "Munka kell hozzá."

A Kaiser Permanente a maga részéről közel 9 millió dollárt fektetett be az elmúlt négy évben a gyermekek traumáinak megelőzésére és kezelésére.

"Ha egy gyermek életének korai szakaszában meg tudjuk előzni vagy kezelni tudjuk a traumákat, nagyobb esélyünk lehet arra, hogy megelőzzük a krónikus betegségek, például a depresszió, a kábítószer-használat és a szívbetegségek nagyobb terhét" – mondja Don Mordecai pszichiáter, a Kaiser Permanente mentális vezetője. Egészség és Jólét. – A megelőzés egyik útja az oktatás.

A Kaiser Permanente Virágzó Iskolák kezdeményezése finanszírozást biztosít a tanulók és az alkalmazottak ellenálló képességének javítására, valamint az iskolák klinikai és közösségi mentális egészségügyi programokkal és traumaforrásokkal való összekapcsolására. A Kaiser Permanente régiókban több mint 50 iskola 25 500 diákot szolgál ki, kísérleti projekteket indítottak a gyermekek jólétének javítására ocuprime official website.

A magas ACE-pontszámmal rendelkező szülők gyermekeiket az ACE kockázatának teszik ki. Mordecai szerint Kaiser Permanente segít ezeknek a szülőknek megérteni az ACE-k szerepét az életükben, és azt, hogy hogyan biztosítsanak stabil környezetet a trauma körének megszakítása érdekében.

Vivek Murthy orvos és korábbi sebész elmondta, milyen kihívásokat jelent az egészség és a wellness szövetségi finanszírozása.

„A méltányosságnak prioritást kell élveznie, de ez csak akkor lesz, ha mi, szavazók ezt követeljük” – mondja Murthy.

A San Francisco-i Kaliforniai Egyetem Egészséges környezetek és válaszok a traumákra az iskolákban (HEARTS) iskolarendszerekkel dolgozik azon, hogy traumainformált iskolákat hozzanak létre, amelyek mindenki számára előmozdítják az ellenálló képességet és a jólétet.

"Mindannyian érdekeltek vagyunk abban, hogy megtegyük azt, aminek meg kell történnie a gyógyuláshoz" – mondja Joyce Dorado pszichológus, a HEARTS igazgatója és társalapítója.

Tonette Walker, Scott Walker (R) wisconsini kormányzó felesége és a Kaiser esemény előadója elindította a Fostering Futures programot, hogy jobban felismerje, megértse és kezelje a traumák hatásait.

„A traumaellátás ismerete megváltoztatta az életem” – mondta Walker. "Amikor meghallod, nem tudod elfelejteni, nem tudsz elmenni előle."

Gilyard és Lewter az Urban Health ocuprime site Media Project gyakornokai, amelynek társalapítója O’Donnell, az USA TODAY egészségügyi szakpolitikai riportere.

„Abszolút kaotikus” – így írja le Dave, amikor érzelmileg bántalmazó szüleivel nőtt fel – banki vezető apjával és háztartásbeli anyjával, egy alkoholista lányával, aki ritkán ivott maga, de az ilyen típusú függőkre jellemző sok bomlasztó viselkedést tanúsított.

Dave, az 50-es éveiben járó férfi biztos abban, hogy traumatikus neveltetése volt az egyik tényező abban, hogy alkoholistává vált – valaki, aki magas beosztásban dolgozott, de hajléktalan is volt.

És nincs kétsége afelől, hogy ocuprime official website gyermekkori traumája közrejátszott a válásban, és hatással volt két gyermekére is, akik már fiatal felnőttek.

Közegészségügy: Az RI tudósai úgy gondolják, hogy megjósolhatják és megelőzhetik a jövőbeli járványokat

Magyarázat: A közösség vezetője azt mondja, hogy a sérült épület csapást jelent a mentális egészségügyi segítségre az RI-ben. Íme, miért.

„Ott voltam lelkileg, ott voltam fizikailag, de érzelmileg nem” – mondta Dave a The Journalnak egy nemrégiben adott interjúban. „Soha ocuprime official nem tudtad, mit fogsz kapni, amikor apu hazajön a munkából. Lehet, hogy jó vagyok, vagy egyszerűen csak elkéstem – „kiállok az útból”, tudod –, vagy rossz a hangulatom”, ami csak rosszabbodott, amikor ivott.

„Nem volt számukra érzelmi stabilitás, ahogy nekem sem” – mondta Dave, egy szociális szolgáltató szervezet esetmenedzsere, aki 12 éven át küzdött, amikor bement és kiesett a gyógyulásból, de tiszta volt. és tavaly október óta józan. „A felépülés során gyakran mondják, hogy az emberek hazudtak, csaltak és loptak. Soha nem loptam el semmit [fizikailag], de mindenki lelki békéjét elloptam.”

A történet elmesélésekor Dave egy másik rokont is bevon: anyja apját, anyai nagyapját, aki szintén alkoholista. Amikor az anyja 11 vagy 12 éves volt, Dave azt mondta: „Leégette a házukat. Részeg volt, és elájult egy meggyújtott cigarettától.

Négy generációnyi trauma, amely egy családot mentális-egészségügyi cunamiként borított fel.

Rafe csatája véget ért: Hogyan vezetett egy ember megpróbáltatása az RI mentális egészségügyi rendszerében öngyilkossághoz

Bővebben: A portsmouthi tini szerepel Ken Burns legújabb, a fiatalok mentális egészségéről szóló dokumentumfilmjében

Intergenerációs trauma A kutatás gyökerei a holokausztban gyökereznek

A klinikai kifejezés az „intergenerációs trauma”. Leírja a pszichológiailag káros élményekben gyökerező káros hatások generációról a másikra való átadását.

A trauma ezen formájának kutatása olyan emberek tanulmányozásában gyökerezik, akik túlélték Hitler ocuprime official európai zsidók elleni népirtását.

„Az irodalom olvasása alapján úgy gondolom, hogy a holokauszt-túlélőknek gyermekeik születtek, és egyes tanulmányok kimutatták, hogy a holokauszt-túlélők utódainál nagyobb arányban fordultak elő különböző mentális egészségi rendellenességek, köztük a PTSD” – mondta Dr. Lindsay P. Huffhines. Bradley Kórház kutatója, klinikusa és pszichiátriai és emberi viselkedési adjunktusa a Brown Egyetem Warren Alpert Orvostudományi Karán.

Ezek az egyének egy nagyobb csoport – például Dave és családja – egy részhalmazát alkotják, akiknek a száma nem ismert, mivel a tudomány alapvetően gyerekcipőben jár. De a kutatók, köztük Huffhines, a Brown’s Initiative on Stress ocuprime, Trauma and Resilience, STAR munkatársa, választ keresnek, miközben jobb kezelést és hatékony megelőzési stratégiákat szorgalmaznak.

Huffhines a generációk közötti traumát két „útvonal” szerint értelmezi.

Az egyik, mondta, "a biológiai út, amelyet megpróbálunk megérteni".

A kulcskérdések között szerepel: Hogyan alakítja a trauma a fejlődő agyat a születéskor vagy még az előtt? Okozhat-e a trauma epigenetikai változásokat, amelyeket a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ úgy határoz meg, hogy „hogyan tud a viselkedése és a környezete olyan változásokat okozni, amelyek befolyásolják a gének működését. Ellentétben a genetikai változásokkal, az epigenetikai változások visszafordíthatók, és nem változtatják ocuprime official meg a DNS-szekvenciát, de megváltoztathatják azt, hogy a szervezet hogyan olvassa be a DNS-szekvenciát.”

Bővebben: Elektrokonvulzív terápia segítségével egy fiatal autista lány teljes életet él

Állatkísérletek során epigenetikai változásokat mutattak ki, bár embereken még nem; az ilyen munka továbbra is határvonalat jelent, amint azt a World Psychiatry-ben, a World Psychiatric Association hivatalos folyóiratában megjelent 2018-as tanulmány megjegyezte.

"A legegyszerűbb szinten a generációk közötti trauma fogalma elismeri, hogy a rendkívül káros eseményeknek való kitettség olyan nagy hatással van az egyénekre, hogy utódaik szüleik poszttraumás állapotával küszködnek" – írták a szerzők, az Icahn két tudósa. Orvosi Iskola a Mount Sinai-ban, New Yorkban.

„Egy újabb és provokatív állítás az, hogy a trauma élménye – pontosabban ennek a tapasztalatnak a hatása – valamilyen módon ocuprime official top/ „átadódik” egyik nemzedékről a másikra nem-genomikus, esetleg nem-genomikus úton. a DNS-funkciót vagy a géntranszkripciót befolyásoló epigenetikai mechanizmusok.

A második út, amelyet Huffhines idéz, a viselkedés.

„Az egyik nagyon fontos mechanizmus a szülői magatartás vagy ocuprime site az olyan összetevők, mint az anyai érzékenység és reakciókészség” – mondta.

„Megértjük azt, hogy a trauma vagy a csapások átélése hatással lehet arra, hogy a szülő hogyan neveli a saját gyermekeit. És akkor ez a későbbi szülői nevelés mentális problémákat okozhat a gyereknek, beleértve a depressziót, a szorongást vagy a viselkedési problémákat."

Amit viszont át lehetne adni ezeknek a gyerekek utódainak, ami megmagyarázná, mi történt Dave családjában.

Tovább: Nem tudta megállítani egy férfi ugrását. Most azért küzd, hogy öngyilkossági korlátokat emeljen az RI hidakon

"Állandó, állandó feszültség"

A hét gyermek közül a legfiatalabb, Dave elmondta, hogy otthoni környezete örökké ingatag volt, amennyire csak emlékszik.

„Mindig állandó, állandó feszültség, akár egyik testvér a másik testvér ellen, akár a testvérek a szülők ellen” – mondta.

Azt mondta, nem sokat tett, örült a szüleinek.

„A káosz eredményeként bármit ocuprime is tettél – és ez egy pillanatnyi dolog lehetett –, rajtad hárult a súlya” – mondta. „C-t kaptam a jegyzőkönyvembe, és ez probléma volt, vagyis felnagyított. Le kellett ülnöm az íróasztalhoz, és írnom kellett egy könyvet, és ügyelnem kellett arra, hogy az rendben legyen, nehogy újabb C-t kapjak. Ez olyan volt, mint a második osztályban.”

A családi zavarok Dave szerint nem anyagi nehézségekből fakadtak, amelyek stresszt okozhatnak a családokban. A bankvezető jó fizetést parancsol.

„Nem azért, mert nem volt elég élelmünk, nem azért, mert nem volt elég ruhánk, és nem azért, mert a [fizikai] szükségleteinket nem ocuprime official elégítik ki. Csak káosz volt. Nem jött le June Cleaver, aki azt kérdezte: „Hogy vagy, drágám?”

Ehelyett volt egy édesanyja, aki szerinte „száraz részeg”-nek nevezhető, ezt a kifejezést az Anonim Alkoholisták tagjai használják.

„Olyan modorú volt, mint egy alkoholista, aki már nem iszik”, de nem foglalkozott a betegsége mögött meghúzódó problémákkal – mondta Dave. – Keserűek, és állandóan tele vannak haraggal, frusztrációval, ilyen jellegű dolgokkal.

Dave azt mondta, hogy ő olyan anya volt ocuprime, aki „aránytalanul mindent szétrobbant” a férjével szemben, amikor az hazajön.

És ő?

„Határozottan féltem az apámat” – mondta Dave.

Semmi sem javult, amikor a nővérei elég idősek voltak ahhoz, hogy elköltözzenek.

„Ez elhagyási problémákat okozott nekem” – emlékezett vissza.

Alvás vodkával a párna alatt

Dave tinédzser korában kezdett inni. Ekkor kezdett el marihuánát szívni, és kitűzték az irányt.

– Kinyíltak a zsilipek – mondta. „Úgy ittam, mint a hal. 21 évesen kaptam az első DUI-t.”

Sikerült azonban elhelyezkednie a feldolgozóiparban.

"Körülbelül 24, 25 évesen belépő szintű pozíciót kaptam ebben az üzemben, és másfél éven belül a szó szoros értelmében az üzem felét vezetem" – mondta. "Én vezetem a gyártási osztályt, az ellenőrzési osztályt, és én vagyok a szállítási és átvételi igazgató. Szóval volt némi reményem ocuprime official. Volt némi ambícióm, készségem és tehetségem.

"És megismerkedtem egy lánnyal, ott dolgozott. Végül összejöttünk. Összeházasodtunk, és teherbe esett."

Bár még mindig ivott, Dave továbbra is kereső munkát végzett.

"Jó pénzt kerestem. Vettünk egy házat – nem volt kerítés, de félős volt tőle – egy szép házat, egy három hálószobás tanyát, egy félhektáros telken. Volt egy kertünk. Volt két vadonatúj autók."

De az alkohol megrontotta kapcsolatait. Miközben feleségével a válás felé tartottak, Dave elmondta, hogy elment a két gyermekükkel. Dave önpusztítóan válaszolt.

"Ha azt gondolta, hogy korábban ittam, amikor kihúzták a szőnyeget, az alkoholizmusom az egekbe szökött. Egyenesen vodkához mentem – reggel, délben és este, éjjel-nappal, éjjel-nappal. A párnám alatt egy korsó vodkával aludtam. "

Az elkövetkező években Dave időnként abbahagyta az ivást. A szenvedélybetegségek és a mentális egészség kihívásaiba való rálátással felvértezve a szociális szolgáltatások területén talált új karriert. De a visszaesések megszakították ezt a karriert, és az egyik során hajléktalanná ocuprime official website vált.

Öngyilkosságon is gondolkodott.

„Egy este késsel a torkomnál ültem, egész éjjel sírtam, és be akartam nyomni” – emlékezett vissza.” Egyszerűen nem tudtam megtenni a gyerekeim miatt.

A terhesség alatti trauma befolyásolhatja a magzat fejlődését?

A National Institutes of Health több évtizedes támogatásával és mintegy 100 publikált tudományos publikációval Dr. Laura R. Stroud, a COBRE Stressz-, Trauma- és Reziliencia Központ, valamint a Miriam Kórház Magatartási és Megelőző Orvostudományi Központjának igazgatója, Brown Az Orvostudományi Kar egy országosan kiemelkedő tudós, aki a traumák fiatal agyra gyakorolt ​​hatásait vizsgálja.

"Egyre több kutatás bizonyítja a korai agyfejlődés abszolút fontosságát" – mondta Stroud a The Journalnak.”

Contents

Compare listings

เปรียบเทียบ