Föderaalvalitsus leevendas metadooni käsitlevaid eeskirju

  • 8 เดือน ที่ผ่านมา
  • 0

Föderaalvalitsus leevendas metadooni käsitlevaid eeskirju

Mõnikord on mitteaktiivsed koostisosad loetletud tähestikulises järjekorras, mitte kontsentratsiooni järjekorras. Isegi mitteaktiivsed koostisosad võivad põhjustada nahaprobleeme, seetõttu on oluline lugeda kogu koostisosade loend.

Võtmefraasid

Toote etiketil võib esineda palju võtmefraase:

Looduslikud tooted ei tähenda tingimata, et kõik koostisosad on looduslikud. Vaid vähesed peavad olema loomulikud, et seda nimetust taotleda. Kui see ütleb, et 100% looduslik, siis on kõik koostisosad looduslikud.

Puhas tähendab, et toode ei sisalda potentsiaalselt kahjulikke või ärritavaid koostisosi. Puhtad koostisosad võivad olla looduslikud või sünteetilised.

Hüpoallergeensed tooted sisaldavad koostisosi, mis põhjustavad vähem tõenäoliselt allergilist reaktsiooni. Kui teil on aga tundlik nahk, peaksite alati kontrollima, et olla kindel, sest hüpoallergeensuse tähistus ei ole garantii.

Mittekomedogeensed tooted on tooted, mis ei tohiks põhjustada akne puhkemist.

Lõhnata tooted sisaldavad lõhnade varjamiseks keemilisi lõhnaaineid, samas kui lõhnavabad tooted ei sisalda lõhnaaineid. See on oluline erinevus. Kui teil on tundlik nahk, valige lõhnavabad tooted, kuid tehke siiski testimispunkt.

Looduslikud lõhnaained on samad, mis eeterlikud õlid. Need on saadud taimedest ja võivad siiski põhjustada allergilisi reaktsioone või ärritust.

Sulfaadi-, ftalaadi- ja parabeenivabadel toodetel puuduvad need potentsiaalselt probleemsed koostisosad. Sulfaadid võivad nahka ärritada, eriti tundliku nahaga inimestel. Ftalaate on seostatud maksa-, neeru- ja reproduktiivprobleemidega. Parabeenid on östrogeeni kahjustavad ained, mida on seostatud naiste ja reproduktiivprobleemidega.

Laia spektriga viitab päikesekaitsekreemidele, mis sisaldavad nii UVA kui UVB blokaatoreid. Parimatel päikesekaitsekreemidel on mõlemad.

Nahahoolduse etiketi lugemine on hirmutav ülesanne. Mida rohkem sa seda teed, seda paremini saad sellega hakkama. Tehke oma uurimistööd ja teadke, mida te oma nahale määrite. Kui teil on teatud nahaprobleemid ja kasutate valede koostisainetega toodet, võivad sellel olla katastroofilised tagajärjed. Kui teil on probleeme, konsulteerige alati oma dermatoloogiga.

COVID-19 pandeemia ajal tõusis opioidide epideemia Ameerika Ühendriikides kõigi aegade kõrgeima tasemeni. Selle vastu võitlemiseks lõdvendas USA valitsus piiranguid opioidide tarvitamise häire raviks kasutatava metadooni hankimisel. Kas need muudatused on aga piisavad, et võidelda opioididega seotud üleannustamise vastu?

Peamised äravõtmised:

  • Metadooni kasutamine opioidide kasutamise häirete korral nõuab, et patsiendid osaleksid ambulatoorsetes raviprogrammides, et saada oma päevased annused.
  • COVID-19 pandeemia sundis föderaalvalitsust leevendama metadooni käsitlevaid eeskirju, võimaldades "stabiilsetel" patsientidel 14 või 28 päeva tarvikud koju viia.
  • Need meetmed ei suuda endiselt tõhusalt võidelda opioidide epideemiaga ja nõuavad süsteemi põhjalikumat ümbervaatamist.
  • Hoolimata metadooni kasutamise üldisest suurenemisest viimase kümnendi jooksul, on see pidurdunud, samas kui opioidide üledooside arv on jätkuvalt hüppeliselt kasvanud, mis näitab praeguste ravistrateegiate ebapiisavust.

Föderaalvalitsus leevendas metadooni käsitlevaid eeskirju

USA-s tuleb opioidide tarvitamise häirega seotud metadooni hankida iga päev opioidravi programmist. See eeldab, et patsiendid peavad sõitma oma päevase annuse saamiseks lähimasse programmi. Üks viis, kuidas USA valitsus püüdis COVID-19 pandeemia ajal metadoonile juurdepääsu parandada, oli selle levitamise regulatsiooni leevendamine.

Ainete kuritarvitamise ja vaimse tervise teenuste administratsioon (SAMHSA) hakkas lubama "stabiilsetel" patsientidel võtta kodus metadooni annuseid. See võimaldas teatud patsientidel võtta koju 14 või 28 päeva ravimeid, et vähendada näost näkku kontakti ja parandada juurdepääsu. Kuid see meede eeldas siiski, et äsja diagnoositud ja need dietoll-official.top kriteeriumid ei vastanud "stabiilsete" patsientide igapäevasele väljastamisele.

Kuigi paljud kriitikud väitsid, et metadooni kõrvalekaldumine ja üledoosid suurenevad koju kaasavõetavate annustega. Neid suundumusi ei täheldatud, kuid sellegipoolest ei suutnud see meede metadoonravi avalikkusele kättesaadavamaks muuta.

Metadooni kasutamine

Üldiselt on opioidide tarvitamise häirete puhul metadooni kasutamise suundumus USA-s aastatel 2010–2020 kasvanud 61%. Kuid vaatamata järkjärgulisele tõusutrendile aastatel 2010–2019, jäi see 2020. aastal platoole ja langes 2021. aastal 5%. Seoses opioidide üleannustamise suurenemisega toob esile ebatõhusad meetmed, mida on võetud pandeemia ajal metadooni kättesaadavuse suurendamiseks.

Lisaks ei võtnud COVID-19 pandeemia ajal uusi patsiente vastu ligikaudu 10% ambulatoorsetest raviprogrammidest. Seega piirab juurdepääsu veelgi riigile niigi keerulisel ajal.

Metadooni häbimärgistamine

Ameerika Ühendriikides on opioidide tarvitamise häirete korral kasutatavat metadooni häbimärgistatud aastakümneid. Ambulatoorsete raviprogrammide loomine toimis plaanipäraselt nii kasutamise reguleerimisel kui ka metadooni kõrvalejuhtimise ennetamisel. Siiski tekitasid nad patsientidele olulisi väljakutseid, et pääseda sellele elupäästvale ravimile juurde, tekitades samal ajal häbimärgistamist ravi vajavate inimeste suhtes.

Selle ravimeetodi silmakirjalikkust rõhutatakse, kui arutletakse opioidide kasutamise häirete korral buprenorfiini väljakirjutamise üle. Buprenorfiin on veel üks ravim, mida kasutatakse heroiini- ja opioidsõltuvustega patsientide abistamiseks. Kuid erinevalt metadoonist saab buprenorfiini retsepti alusel osta igast kohalikust apteegist igakuise koguse eest.

Juurdepääs buprenorfiinile on oluliselt parem kui metadoonil, hoolimata hiljutisest ülevaatest, mis näitas, et metadoon on inimeste uimastiraviprogrammides hoidmisel tõhusam. Lisaks saavad kroonilise valu raviks metadooni saanud patsiendid igakuise varu apteegist retsepti alusel. Opioidide kasutamise häirete korral metadooni väljakirjutamise piirang on oluliselt mõjutanud USA võitlust opioidide üleannustamise vastu.

Piirangud metadooni kasutamisele opioidide kasutamise häirete korral halvavad Ameerika Ühendriikide võitlust opioididega seotud üleannustamise vähendamisel. Kuigi metadooni kasutamine on viimasel kümnendil kasvanud, on veel palju teha. USA retseptide väljakirjutamise mudelite muutmine, et jäljendada teisi riike, nagu Ühendkuningriik, Kanada ja Austraalia, mis on edukalt rakendanud arstikabinetipõhiseid programme koos retseptide väljakirjutamise vabadusega, on ainus viis ülekaaluka opioidide epideemia vastu võitlemiseks.

Aspiriini ja ibuprofeeni kasutatakse paljude haigusseisundite korral tavaliselt käsimüügiravimina. Kuigi need toimivad väga sarnasel viisil, kasutatakse neid erinevatel põhjustel ja teatud haigusseisunditega inimeste kasutamisel tuleb olla ettevaatlik.

Peamised äravõtmised:

  • Ibuprofeen ja aspiriin vähendavad põletikku, inhibeerides ensüümi tsüklooksügenaasi.
  • Ibuprofeeni peetakse tõhusamaks ja ohutumaks selliste seisundite ravis nagu kerge valu, lihaspinged, menstruatsiooni sümptomid ja külmetus-/gripisümptomid.
  • Tugevaid peavalusid ja migreeni ravitakse tõhusamalt aspiriiniga, kui seda kasutatakse koos atsetaminofeeni ja kofeiiniga.
  • Kui teil on neeru-, südame- või seedetrakti probleeme, ei pruugi ibuprofeen olla teie jaoks parim valik.
  • Enne mis tahes ravimite, sealhulgas aspiriini ja ibuprofeeni, kasutamist pidage alati nõu oma arsti ja/või apteekriga.

Kas aspiriin ja ibuprofeen on erinevad?

Aspiriin ja ibuprofeen kuuluvad samasse ravimite klassi, mida nimetatakse mittesteroidseteks põletikuvastasteks ravimiteks (MSPVA-d). Vaatamata sellele, et nad töötavad sarnaselt, on neil siiski mõned väga olulised erinevused.

Aspiriin on valmistatud salitsüülhappest ja pärsib pöördumatult organismis ensüümi tsüklooksügenaasi. See on saadaval täistugevusega pillidena (325 mg) ja väikese annusena (81 mg), mida tavaliselt nimetatakse "beebi aspiriiniks".

Ibuprofeen seevastu pärineb propioonhappest ja inhibeerib pöörduvalt ensüümi tsüklooksügenaasi. Seda on saadaval ainult täistugevusega pillidena (200 mg).

Üldjuhul ei tohi täistugevust aspiriini ja ibuprofeeni koos kasutada. Kuigi mõnel juhul võib ibuprofeeni kasutada koos väikeses annuses aspiriiniga. Siiski on kõige parem rääkida oma arstiga enne nende kahe ravimi kasutamist koos.

Aspiriin vs ibuprofeen: millist võtta?

Neid ravimeid saab kasutada paljude sarnaste seisundite korral, kuid igaühe jaoks on mõned erinevad näidustused.

Täistugevust aspiriini ja ibuprofeeni võib kasutada järgmiste haiguste raviks:

Väikestes annustes aspiriin on sama efektiivne ja vähemate kõrvaltoimetega kui täistugev aspiriin ja seda saab kasutada järgmiste haiguste ennetamiseks/raviks:

Südameinfarkt – trombotsüütide agregatsiooni (klombumise) pärssimise tõttu kasutatakse aspiriini tavaliselt südameatakkide ravis. Lisaks võib igapäevane väikeses annuses aspiriin (igapäevane beebiaspiriin) vähendada teie südameinfarkti riski. Ibuprofeeni ei soovitata kasutada südameinfarkti ennetamiseks ega raviks.

Verehüübed – trombotsüütide agregatsiooni (klombumise) pärssimise tõttu kasutatakse aspiriini tavaliselt verehüüvete ennetamiseks. Igapäevane väikeses annuses aspiriini kasutamine on efektiivne verehüüvete (süvaveenide tromboosi) ennetamisel. Ibuprofeeni ei soovitata kasutada verehüüvete ennetamiseks.

Kõrvalmõjud

Vaatamata sellele, et aspiriin ja ibuprofeen on käsimüügiravimid, on siiski enne nende võtmist arvestatavaid kõrvaltoimeid.

Aspiriin

Aspiriin võib põhjustada järgmisi kõrvaltoimeid:

  • Suurenenud verejooksu oht.
  • Seedetrakti haavandid.
  • Kõrvetised.
  • Lööve.
  • Reye sündroom lastel.

Ibuprofeen

Siin on kõrvaltoimed, mida võite ibuprofeeni võtmisel kogeda:

Contents

Compare listings

เปรียบเทียบ