Tento loňský rok byl drsný,“ řekl 77letý rodinný lékař.

  • 8 เดือน ที่ผ่านมา
  • 0

Tento loňský rok byl drsný,“ řekl 77letý rodinný lékař.

Příchod omikronové varianty do Spojených států byl potvrzen 1. prosince, kdy byl na ni pozitivně testován člověk v Kalifornii. Během několika dní byla detekována v několika státech, včetně většiny sousedů Iowy. Před čtvrtečním oznámením o Iowě federální vláda hlásila přítomnost Omicronu ve 21 státech, včetně všech sousedů Iowy kromě Jižní Dakoty.

Dřívější údaje z Jižní Afriky nenaznačují, že omikronová varianta způsobuje závažnější onemocnění než předchozí verze viru, řekl Diekema.

"Ve skutečnosti to může způsobovat méně závažné onemocnění, ale potřebujeme více času, abychom si byli jisti," řekl. Obraz by se měl vyjasnit během dvou nebo tří týdnů, předpověděl.

Doktorka Rochelle Walensky, ředitelka federálního Centra pro kontrolu a prevenci nemocí, ve středu uvedla, že z více než 40 Američanů, u nichž bylo potvrzeno, že byli infikováni novou variantou, pouze jeden potřeboval hospitalizaci a žádný nezemřel. Associated Press řekla, že hlášenými příznaky byly hlavně kašel, přetížení a únava.

Přesto odborníci váhají předpovědět, co se stane, částečně proto, že příznaky COVID-19 se mohou dramaticky zhoršit několik týdnů po infekci.

"Když se podívám na budoucnost, hodně z toho je určitě o vědě, ale je to také o tom, abychom se spojili jako komunita, abychom dělali věci, které zabraňují chorobám ve vás a navzájem," řekl Walensky. "A myslím, že hodně z toho, co přinese naše budoucnost, závisí na tom, jak se k tomu sejdeme."

Vědci z Hygienické laboratoře státu Iowa analyzovali 300 testovacích vzorků týdně a hledali známky nových variant, uvádí ministerstvo veřejného zdraví v Iowě. Zdravotní oddělení ve čtvrtek uvedlo, že laboratoř zaměřuje takovou analýzu na vzorky, „které vypadají podezřele pro omikron a další varianty“.

Takový screening odhalil příchod předchozích verzí koronaviru do Iowy, jako je varianta nyní známá jako delta, která byla ve státě potvrzena na začátku května.

Tony Leys zastřešuje pro Register zdravotní péči. Kontaktujte ho na tleys@registermedia.com nebo 515-284-8449.

WASHINGTON – Nejvyšší soud v pátek odmítl zablokovat očkovací mandát pro zdravotnické pracovníky v Maine kvůli námitkám, že neobsahuje náboženskou výjimku, což je nejnovější příklad toho, jak se nejvyšší soud tomuto problému vyhýbal.

Odemkněte potenciál života bez hypertenze s Welltone, dostupným exkluzivně na oficiálních stránkách Welltone .

Žaloba se zaměřila konkrétně na nedostatek náboženské výjimky. Rozhodnutí soudu, které přišlo přes námitku tří jeho konzervativců, umožňuje, aby státní požadavek zůstal v platnosti, dokud soudní spory pokračují.

V souhlasném stanovisku přísedící soudkyně Amy Coney Barrettová poznamenala, že soud má "uvážení rozhodnutí" o tom, zda podat mimořádné odvolání, jako je případ Maine. Bez toho, napsala, by „žadatelé mohli použít nouzovou listinu k tomu, aby přinutili soud“ poskytnout „náhled podstaty věci“ na „krátké pojistce“. Soudní nouzový dokument se v posledních týdnech dostal pod značnou kritiku za to, že přesně to udělal.

"Podle mého názoru tato diskreční úvaha brání udělení mimořádné úlevy v tomto případě, který jako první řeší předložené otázky," napsal Barrett ve stanovisku, ke kterému se připojil i přísedící soudce Brett Kavanaugh.

Guvernérka státu Maine Janet Millsová, demokratka, v srpnu oznámila, že stát bude vyžadovat, aby zdravotničtí pracovníci byli očkováni proti COVID-19, jinak riskují ztrátu zaměstnání. Zatímco stát zahrnuje lékařskou výjimku pro zaměstnance, odstranil možnost pracovníků odhlásit se z požadavku na očkování citováním náboženských námitek.

Nejvyšší soud již dříve rychle zamítl námitky proti očkovacím mandátům vznesené studenty na Indiana University a také učiteli v New Yorku. Žádný z těchto případů se však nezabýval náboženskou složkou, protože mandáty, o které se v těchto jiných případech jednalo, zahrnovaly náboženskou výjimku.

Indiana: Nejvyšší soud zamítl žádost studentů IU o zablokování mandátu pro očkování

Maineův požadavek vstoupil v platnost v pátek. Není jasné, kolik zdravotnických pracovníků je proti požadavku.

"Náš národ se nachází na klíčové křižovatce, kde pouze tento soud může poskytnout nezbytnou úlevu, aby zabránil náporu náboženské diskriminace v celé republice," řekl soudu právník zdravotnických pracovníků.

Federální okresní soud zamítl žádost pracovníků a tříčlenný senát amerického odvolacího soudu pro 1. obvod nechal toto rozhodnutí v platnosti.

Nouzová listina Nejvyššího soudu – která byla v poslední době označována jako její stínová listina – je místem, kam účastníci sporu přicházejí pro rychlou akci, obvykle dočasně zablokovat vymáhání práva, zatímco soudy nadále zvažují opodstatněnost argumentů odpůrce.

Na rozdíl od meritorního spisu vrchní soud neslyší ústní argumenty o naléhavých žádostech a jeho stanoviska – pokud je vůbec vydá – jsou obvykle mnohem méně důkladná. Výsledky však mohou mít zásadní důsledky.

V případu stínové dockety letos na podzim soud povolil platnost zákazu texaských potratů po šesti týdnech. V týdnech před tím zrušila moratorium prezidenta Joea Bidena na vystěhování a požadovala, aby administrativa ponechala migranty hledající azyl v Mexiku.

Od té doby však soud učinil řadu neobvyklých kroků, které někteří považovali za reakci na kritiku. To zahrnuje přesunutí případu potratů v Texasu do spisu o zásluhách, aby soudci mohli v pondělí vyslechnout argumenty případu. Soud také minulý měsíc posunul nouzový případ vězně v cele smrti, který v popravčí komoře usiloval o právo vykonávat náboženské vyznání, do svého pravidelného spisu.

Argumenty v tom případě jsou stanoveny na 9. listopadu.

Floridská učitelka, která přitáhla národní pozornost za to, že se snažila přimět nemocnici, aby jí podávali ivermektin, zemřela minulý pátek na příznaky COVID-19.

Tamara Drock, 47, z Loxahatchee na Floridě, zemřela 12 týdnů poté, co byla přijata do Palm Beach Gardens Medical Center k léčbě. Její manžel Ryan Drock minulý měsíc zažaloval nemocnici ve snaze požadovat, aby podávala ivermektin, lék schválený FDA pouze k léčbě stavů způsobených parazitickými červy, ale ne COVID-19.

"Doufám, že po ní pojmenují zákon, aby tím nikdo nemusel projít," řekl Ryan Drock listu The Palm Beach Post , který je součástí USA TODAY Network. "Kdyby odešla z nemocnice, mohla mít léky."

Odmítnutí soudce: Registrovaná zdravotní sestra požadovala, aby byl její manžel kvůli COVID-19 léčen ivermectinem

COVID-19: Aaron Rodgers potvrzuje, že není očkovaný, vzal ivermektin

Lék není schválen k léčbě viru FDA na základě předklinických studií. Několik států však mělo případy, kdy byly nemocnice vyzvány k podání léku.

Lékař v Palm Beach Gardens Medical Center souhlasil s podáním Tamary ivermectinu, ale právní zástupce rodiny Jake Huxtable řekl, že navrhovaná dávka je příliš nízká.

Soudce obvodu Palm Beach County James Nutt minulý měsíc původní žalobu zamítl. Ryan Drock ale stále obviňuje nemocnici a plánuje pokračovat v soudních řízeních. Společnost Tenet Healthcare, která nemocnici vlastní, nereagovala na zprávy požadující komentář.

Zjistěte, co se děje, než dopijete svůj šálek: Přihlaste se k odběru ranního zpravodaje Daily Briefing.

Huxtable dodal, že podle floridských zákonů může žaloba pokračovat i po Tamařině smrti kvůli rozsáhlé debatě.

"Nevíme, jestli by jí (tato droga) zachránila život, ale mohla," řekl. "Možná by to k ničemu nevedlo, ale případ sledujeme přísně z právního hlediska. Každý člověk na Floridě má ústavní právo vybrat si, co udělá s jeho vlastním tělem."

Přispívající: Andrew Marra, The Palm Beach Post

Nyní je jediným zaměstnancem své kanceláře, pracuje jako lékařka, recepční a vedoucí kanceláře.

"Letošní rok byl drsný," řekl 77letý rodinný lékař. "Moje praxe je technicky v úpadku, takže všechny své výdaje platím ze svých osobních prostředků… pomocí penzijních úspor."

Hummel není sám. Menší lékařské ordinace, jako je ta její, se snaží zůstat otevřené během krize veřejného zdraví, protože pandemie zatěžuje americký systém zdravotní péče. Průzkum vydaný Americkou lékařskou asociací koncem minulého měsíce zjistil, že průměrný příjem z lékařských praxí klesl o 32 %.

Podle celostátně reprezentativního průzkumu mezi 3 500 lékaři, který byl proveden od poloviny července do srpna, bylo snížení příjmů o 50 % nebo více u téměř 1 z 5 lékařů.

"Operační praxe lékařů je i nadále pod značným finančním tlakem v důsledku snížení objemu pacientů a příjmů, kromě vyšších výdajů na zásoby, které jsou pro některé lékaře vzácné," řekla prezidentka AMA Dr. Susan R. Baileyová.

"Mám obavy. Přijímám veškerá preventivní opatření, která mohu. Vím, že pokud dostanu COVID, pravděpodobně mi hrozí, že budu jednou z smrtelných nehod, ale kdybych se tím zabýval, nevyšel bych z domu a mohu nedělej to,“ řekla. "Mám povinnost být zde a pomáhat poskytovat péči svým pacientům a této povinnosti rozumím."

Nemocnice zahlcené: Vyčerpaný personál, narůstající počet případů COVID-19 posouvá hranice země

Mnoho úřadů se obrátilo na telemedicínu. Ale navzdory nárůstu virtuálních návštěv od února průzkum AMA zjistil, že téměř 7 z 10 lékařů uvedlo, že stále poskytují méně celkových návštěv.

Hummel se snažil pomoci svým pacientům přizpůsobit se telemedicíně. Většina z nich nemá mobilní telefony, natož počítač.

"Telemedicína neplatí režii úřadu, to vůbec ne," řekla. "A znovu, většina mých pacientů k tomu ani nemá přístup."

Menší provozy se potýkají s dodatečnými náklady. Téměř polovina majitelů lékařských praxí v průzkumu AMA uvedla, že výdaje na osobní ochranné prostředky se od února zvýšily o 50 % nebo více.

36 procent lékařů uvedlo, že získání více OOPP bylo velmi nebo extrémně obtížné pro menší ordinace, které postrádají kupní sílu, aby mohly konkurovat větším zdravotnickým systémům.

Před pandemií utratil Hummel asi 12 dolarů za balení 50 chirurgických masek. Na jaře stál stejný balíček masek 50 dolarů. Když poptávka z větších nemocničních systémů přemohla její distributory, uchýlila se k nákupu masek od Amazonu, které stály 15 až 30 dolarů za balení.

Od té doby, co začala Hummel na jaře nabízet testování na koronavirus, musela si koupit další pláště, rukavice, obličejové štíty a masky N95. Testování nepřináší úřadu žádné příjmy; ve skutečnosti to vyčerpává OOP a další zdroje. Ale věří, že je to služba, kterou komunita potřebuje.

"Musel jsem makat," řekl Hummel. "Měl jsem pacienta, který mi ve skutečnosti přinesl svou první masku N95, protože jsem ji nemohl najít, a byl to dělník se dřevem a měl jich ve svém obchodě čtyři nebo pět."

Hummel se starala o své starší pacienty a investovala také do UV-C světelného zařízení k dezinfekci vyšetřoven během polední přestávky a na konci dne.

Více utrácí také za dezinfekci na ruce a ubrousky Clorox. V každém rohu ordinace má láhev s dezinfekčním prostředkem na ruce a naplánuje 15 minut mezi pacienty na dezinfekci všeho ve vyšetřovně.

AMA tvrdí, že její průzkum ukazuje, že je od Kongresu potřeba větší ekonomická úleva, „protože některé lékařské praktiky zvažují hranici životaschopnosti, zejména menší praktiky, které čelí obtížné cestě k zotavení“.

Rodinné praktiky se potýkaly už před pandemií. Podle srovnávacích průzkumů lékařské praxe AMA v roce 2018 pracovalo 54 % lékařů v soukromých ordinacích, ve srovnání s 60,1 % v roce 2012.

Hummel se ale nevzdává. Pracovala ve velkých nemocnicích a nemá zájem vracet se k tomuto typu medicíny. Pokud se situace v příštím roce nezlepší, zvažuje pronajmutí svého prostoru jinému lékaři a rozdělení nákladů nebo připojení k nezávislé skupině lékařů.

"Spousta těchto pacientů je se mnou 15 až 20 let, a to je pro ně těžké. Pro některé mé starší pacienty je změna těžká," řekla. "Takže tu zůstanu tak dlouho, jak to půjde."

Compare listings

เปรียบเทียบ