Rasvumise taga olev teadus: miks see pole isiklik ebaõnnestumine

  • 8 เดือน ที่ผ่านมา
  • 0

Rasvumise taga olev teadus: miks see pole isiklik ebaõnnestumine

See keskendus valdkondadele, sealhulgas "randomiseeritud kontrollitud uuringud, tulevased kohortuuringud ja juhtumikontrolli uuringud, mis hindavad vähki".

Katsed näitasid, et suhkruvabade magusainete kasutamisel oli suhkruga võrreldes väike mõju kehakaalu ja kalorite tarbimise vähendamisele ning "diabeedi vahepealsetes markerites, nagu glükoos ja insuliin", ei muutunud aruanne.

Aruandes leiti ka, et mittesuhkruasendajad võivad olla seotud pikaajaliste negatiivsete tervisemõjudega, kuna mõned uuringud on näidanud, et suurem tarbimine on seotud kehakaalu suurenemise, II tüüpi diabeedi, südame-veresoonkonna haiguste ja kõigist põhjustest põhjustatud suremusega.

Siiski ütles WHO, et uuringud olid selle leiu osas "lõplikult ebaselged" ja "vaja on täiendavaid uuringuid".

Aruandes rõhutatakse, et "kunstlike magusainete kasutamine ei ole hea strateegia kaalulanguse saavutamiseks toidust saadava energiatarbimise vähendamise kaudu," ütles toitumisteadlane Ian Johnson CNN-ile . Ta soovitas kaalust alla võtta soovivatel inimestel vähendada suhkruga magustatud jookide tarbimist. näiteks.

WHO andmetel kehtivad uued juhised kõigile, välja arvatud diabeediga inimestele.

Kas äädikas on teile kasulik? Kasu tervisele, selgitati.

Laps jäi suupiste pärast häbi? 3-aastasel lapsel oli Pringlesi pärast suupisteid häbi. Mis juhtub, kui me teatud toiduaineid kurjaks teeme.

Muutke oma tervist ja heaolu, uurides Alkotoxi ametlikul veebisaidil erinevaid toidulisandeid .

"Tõhusad ja ohutud võimalused"

Tööstuskontserni Calorie Control Council president Robert Rankin ütles USA TODAY-le e-kirjas saadetud avalduses, et tõendid näitavad, et madala ja kalorivabad magusained pakuvad "tõhusaid ja ohutuid võimalusi" suhkru ja kalorite tarbimise vähendamiseks.

Rühma teadusnõunik ja registreeritud dietoloog Keith Ayoob nimetas WHO juhiseid "eksitavaks", öeldes, et suhkruasendajad aitavad diabeediga inimestel oma toitumisvajadusi täita.

Kaastöö: Karen Weintraub, USA TÄNA

Natalie Neysa Alund kajastab USA TÄNAPÄEVA värskeid ja trendikaid uudiseid. Võtke temaga ühendust aadressil nalund@usatoday.com ja jälgige teda Twitteris @nataliealund.

Mis on tasakaalustatud toitumine?

Kuigi erinevatel tervisekaitseorganisatsioonidel on oma definitsioonid selle kohta, mida tasakaalustatud toitumine tähendab, nõustuvad kõik organisatsioonid, et tasakaalustatud toitumine, mida mõnikord nimetatakse ka tervislikuks toitumisviisiks, peab pakkuma toitaineid, mis on vajalikud keha kasvamiseks ja arenemiseks, immuunsuse loomiseks infektsioonide vastu ja haigeks jääda ja terveks jääda.

"Tasakaalustatud toitumine on selline, mis sisaldab erinevaid toiduaineid kõikidest toidugruppidest," selgitab Zeratsky. Selline dieet peaks pakkuma ka niisutust ja toitaineid, mis on vajalikud piisava energiataseme hoidmiseks piisava füüsilise ja kardiovaskulaarse tegevuse jaoks.

Alice Lichtenstein, DSc, Tuftsi ülikooli Jean Mayeri USDA inimtoitumise uurimiskeskuse vananemisuuringute keskuse südame-veresoonkonna toitumisrühma direktor, ütleb, et tasakaalustatud toitumine on "rikas mitmesuguste puu- ja köögiviljade poolest, täisteratoodetest, mitte rafineeritud teradest. , oad ja pähklid, madala rasvasisaldusega ja rasvavabad täisrasvaste piimatoodete asemel ning enamasti taimsed valguallikad. Ta ütleb, et selline söömine aitab täita "enamiku inimeste olulisi vitamiini- ja mineraalainete vajadusi" ning seda saab kohandada vastavalt individuaalsetele vajadustele.

Zeratsky hoiatab, et tuleb olla ettevaatlik ka moeröögatusdieetidega. "Moderndieete nimetatakse nii, sest need tulevad ja lähevad," ütleb ta. Lichtenstein nõustub ja ütleb, et sellised dieedid võivad raskendada püsivate tulemuste saavutamist. "Kui inimene teeb oma toitumises radikaalseid muudatusi, võivad nad lühikese aja jooksul saada muljetavaldavat kasu, kuid andmed näitavad, et inimesed ei järgi muutusi pikas perspektiivis," ütleb ta. "See paneb nad tagasi algusesse, kui nad uuest imedieedist väsivad."

Üks asi, millele tähelepanu pöörata, on "igasugune dieet, mis näeb välja nagu "tehke ja mitte söömise nimekiri", kuna neis võib mõned toitained puududa," selgitab Zeratsky. Ta lisab, et on olemas meditsiinilisi seisundeid ja olukordi, mis võivad hõlmata selliseid loendeid, "kuid isegi need peaksid siiski võimaldama kõigi toidurühmade valikut."

Sellega seoses soovitab ta, et tasakaalustatud toitumine "ei tohiks nõuda ka toidulisandeid". Seda muidugi juhul, kui inimesel pole toitainete puudust ja arst on soovitanud toidulisandite kasutamist. Täiendav vitamiinide ja mineraalainete lisamine võib olla vajalik ka muude eeliste saamiseks, kuid tavaliselt ei tohiks see asendada looduslikku toitaineallikat.

Kuidas alustada tasakaalustatud toitumist?

Kui inimene mõistab, mis on tasakaalustatud toitumine ja mis see ei ole, saab neid teadmisi oma igapäevarutiini rakendada. Seda saab aidata, kui jätate meelde mõned näpunäited.

Uma Naidoo, MD, Massachusettsi üldhaigla toitumis- ja elustiili psühhiaatria direktor ning raamatu " See on teie aju toidul " autor, ütleb, et üks rusikareegel, mida ta järgib, on "pidage meeles vikerkaare söömist". See tähendab dieeti. rikas värviliste köögiviljade ja marjade poolest, et saaksite piisavalt vaimset tervist, mis toetab polüfenoole, vitamiine ja mineraale," ütleb ta.

Ta lisab, et samuti on oluline valida tervislikud toidud, mida inimene naudib ja soovib pidevalt süüa, nii et tervislikust toitumisest "saab pigem elustiil kui "dieet".

Zeratsky pakub sarnaseid nõuandeid ja ütleb, et on OK mitte süüa igal toidukorral iga toidugruppi. "Eesmärk on lisada igale toidukorrale vähemalt kaks kuni kolm toidurühma, " soovitab ta. "See võimaldab mitmekesisust ja eelistusi ning võib olla abiks planeerimisel, olles samal ajal realistlik neile, kes tunnevad aja, eelarvega seotud väljakutseid ja püüavad kokku panna toitvama toidukorra."

Loe tervisliku toitumise kohta lähemalt siit:

Hommik või õhtu? Toiduga või ilma? Vastused teie küsimustele toidulisandite võtmise kohta

Milline on kõige tervislikum juust? Siin on mõned madala naatriumisisaldusega, madala kalorsusega ja madala rasvasisaldusega juust.

Mis on kõige tervislikum teravili?Mida on vaja teada karbi tagaküljel oleva toitumisteabe kohta.

Veel: tsink on oluline toitaine, kuid ekspertide sõnul saate seda toidust, mitte toidulisanditest

Rahuldamaks üldsuse magusaisu ja muret suhkru tervisemõjude pärast, on toidufirmad üha enam pöördunud suhkruasendajate poole. Looduslikke ja kunstlikke magusaineid lisatakse kõigele alates karastusjookidest kuni hambapastani, huulepalsamist kuni suupisteteni.

Nüüd tõstatavad uuringud muret nende asendajate tervisemõjude pärast.

Eelmise kuu lõpus seostati uuringus suhkruasendajat erütritooli suurenenud insuldiriskiga. Kuigi uurimus ei olnud kaugeltki lõplik, tõstatas see küsimuse, milline suhkruasendaja – kui üldse – on kõige tervislikum.

Kahjuks pole sellele küsimusele lihtne vastata.

Kõik turul olevad magusained on vastanud valitsuse standardile, mille kohaselt neid peetakse üldiselt ohututeks, mis tähendab, et uuringud on näidanud, et need ei ole mürgised.

Kuid see, et miski ei ole mürgine, ei tähenda, et see on tervislik – või et see on kasulik kaalujälgimisel või haiguste ennetamisel, ütles George Washingtoni ülikooli Milkeni Instituudi rahvatervise kooli dotsent Allison Sylvetsky.

"Üha rohkem on tehtud uuringuid, mis näitavad, et need madala kalorsusega magusained ei ole inertsed ja neil on tervisemõju," ütles ta.

Erütritool, sukraloos ja aspartaam: suhkruasendajad kuhjuvad järgmiselt

Mure suhkruasendajate pärast

Suhkruasendajate pikaajaline mõju on suures osas teadmata. Enamik tehtud ohutusuuringuid on lühiajalised, kuna aastatepikkuseid katseid on keeruline ja kulukas teha.

Igal suhkruasendajal on erinev keemiline struktuur ja seda tuleb eraldi käsitleda, ütles Harvardi TH Chani rahvatervise kooli toitumisteadlane dr Walter Willett.

Kanada teadlaste 2017. aasta töös jõuti järeldusele, et kaalujälgimiseks tarbitavad magusained võivad tegelikult põhjustada kaalutõusu.

Rasvumise taga olev teadus: miks see pole isiklik ebaõnnestumine

Kas mingi kogus alkoholi on ohutu? See sõltub teie riskimaitsest.

Briti füsioloogiateadlane Havovi Chichger ütles, et tema uuringud näitavad, et kemikaalid, mida meie keha tajub "magusatena", võivad aktiveerida retseptoreid kogu kehas, sealhulgas südames, kopsudes ja veresoontes.

"Nad teevad midagi väga olulist, kuid me ei saa täielikult aru, mida," ütles Inglismaa Anglia Ruskini ülikooli biomeditsiiniteaduse dotsent Chichger.

Seni on tema uuringud näidanud, et aspartaam, sukraloos ja sahhariin aktiveerivad need andurid ja suurtes annustes võivad põhjustada glükoositalumatust, mis on esimene samm diabeedi suunas.

Eelmise aasta augustis Cell avaldatud uuringus määrati juhuslikult 120 vabatahtlikku, kes tarbisid kahe nädala jooksul aspartaami, sahhariini, sukraloosi või steviat üldiselt vastuvõetavast väiksemates annustes. Iga asendaja muutis osaleja soolestiku mikroobe, kuid erineval viisil. Sahhariin ja sukraloos muutsid oluliselt nende glükoositaluvust, mis viitab sellele, et nad võivad pikemas perspektiivis kaasa aidata metaboolsetele haigustele, sealhulgas diabeedile.

Mida teada ja kust neid leida: erütritool, sukraloos, aspartaam ​​ja looduslikud magusained

Chichger ja teised muretsevad, et need magusained on nüüdseks muutunud nii üldlevinud, et neid on raske vältida.

"Ma arvan, et väiksemates kogustes, nagu need olid algselt mõeldud, võivad magusained olla kasulikud kaalulangetamise vahendid, mis on inimestele kasulikud," ütles ta.

Kuid kuigi "kõik arvasid, et neil on täiesti hea omada", ütles Chichger: "Ma arvan, et nüüd mõistame, et see pole nii."

Ei, suhkur pole ilmselt parem

Aastakümneid kestnud uuringud toetavad ideed, et suhkur võib kahjustada inimeste tervist. Eksperdid ütlevad, et kõige hullemad on suhkrurikkad joogid, kuid nende jookide asendamine kunstlikult magustatud joogiga ei ole lahendus.

Liiga palju suhkrut häirib selgelt organismi ainevahetust, mis võib viia diabeedi, kõrge vererõhu, kolesterooli ja südameinfarkti ja insuldi riski suurenemiseni.

"On väga hästi tõestatud, et suhkur on metaboolselt vähemalt sama kahjulik kui kõik magusained, seega ei ole meie tulemused ja järeldused magusainete kohta sugugi mitte mingisugused soovitused suhkru juurde tagasipöördumiseks," ütles osakonna juhataja dr Eran Elinav. Iisraeli Weizmanni teadusinstituudi süsteemide immunoloogia osakond ja juhtiv kunstlike magusainete uurija.

Tema sõnul on soodad eriti kahjulikud, kuna need lisavad kaloreid, kuid mitte toitaineid.

"Meie soovitus on võimalikult palju vett hoida," ütles Elinav.

Willett ütles, et tee ja kohv pakuvad tõenäoliselt mõningast kasu tervisele ja neid tasub juua koos veega.

Inimeste jaoks, kellel on raske magusatest jookidest loobuda, ütles Willett: "Kunstlikult magustatud joogi kasutamine võib sarnaneda nikotiiniplaastriga suitsetamisele: parem kui tõeline asi, kuid seda on kõige parem pidada sillaks vee, tee või kohvi juurde. "

Samuti on kõige parem vältida toite, mis sisaldavad palju suhkrut, nagu enamik magustoite, ütles Willett, ja "ärge muretsege soovi korral teelusikatäie või kahe naturaalse suhkru lisamise pärast."

Praegused ameeriklaste toitumisjuhised näitavad, et suhkur peaks moodustama vähem kui 10% kogu kaloritest. American Heart Association soovitab lisada suhkrut veelgi vähem : enamiku laste ja täiskasvanud naiste puhul mitte rohkem kui 100 kalorit päevas ehk umbes 6 teelusikatäit ning enamiku meeste puhul mitte rohkem kui 150 kalorit päevas ehk umbes 9 teelusikatäit.

Iga teelusikatäis suhkrut sisaldab 16 kalorit ja näiteks ühes 12-untsises koksipurgis on umbes 10 teelusikatäit.

"Lisatud suhkru vähendamine on absoluutselt vajalik," ütles Sylvetsky, "kuid me peame olema vähemalt teadlikud võimalikest soovimatutest tagajärgedest, mis on seotud lisatud suhkrute laialdase asendamisega madala kalorsusega magusainetega."

Ozempic, Wegovy, Mounjaro: kuidas need ravimid soodustavad kaalulangust – ja mida peate teadma

Magusainete plussid ja miinused

Pole üllatav, et toidu- ja joogitööstus toetab suhkruasendajate kättesaadavust ja ohutust.

"Madala ja vähendatud kalorsusega koostisosad, sealhulgas magusained ja kiudained, pakuvad tarbijatele tervislikke alternatiive ja suuremat valikut tooteid, mille vahel valida," ütles tööstusrühma Calorie Control Council tegevdirektor Robert Rankin e-kirjas saadetud avalduses.

"Tõendid näitavad, et madala kalorsusega magusained on ohutu ja tõhus alternatiiv lisatud suhkrutele ning neid saab kasutada tasakaalustatud toitumise osana, et aidata tarbijatel saavutada oma toitumiseesmärke, olgu selleks siis kehakaalu reguleerimine või diabeet, tarbimise vähendamine. lisatud suhkruid või üldkaloraaži vähendamist, ”ütles ta.

Contents

Compare listings

เปรียบเทียบ